10 Aralık 2010 Cuma

Eyvah Askerliğimi Yapacağım Yer- Ekşiden seçmeler


ilk duyduğunuzda sevinç naraları attığınız, içine girince ise kafayı sıyırdığınız, tehlikeli mekan.. aman derim....
---------------------------------------------------------------------------------------
kaz dağlarının dibinde, zeytin memleketinde, oksijen overdozu kaynaklı gulen yuzler ve gozler beklentileriyle girilen, amma velakin 10 saat eğitim+spor, 4 saat capraz artı yazane de yardım talepleri ile cana can katan tugaydır kendisi, acık alanlarda ruzgarlı gunlerde 15 derece sıcak bile dondurucu ve yaralayıcı ve yıkıcı olur ki; bizzat sahit olunmus,üşünmüş, acı cekilmiş ve düsen komutan ayağa kaldırılmıstır.eski komando tugay komutanı sımsıkı disiplini ile tanınmaktadır. askeri disiplinin malum sıkışıklığı düşünüldüünde, acı gercek suratlara kırmızı rengini verir. tuvaletlerin kapı arkaları rütbelilere ilan-ı nefret ve kin ve tehdit mesajları ile dolup tasar, firarı bol, cezaevi full-time tam kapasitede, gardiyanları babacan, tutukluları gür sesli olur.....bi de piyade taburuna dusersen, cehenneminin 100 kilometre daha derin, 1000 derece daha sıcak olacaktır. sanırım tanrı bile yardım edemez, ama yine de sıkça başvurmakta yarar var.
-------------------------------------------------------------------------------------
askerliğimi 295. kısa dönem olarak yaptığım yer.
bu satırları okuyan biri, ya bu tugaya gidecektir, ya da askerliğini burada yapmış da tugay hakkında ne yazıldığına bakmak için bu satırları okumaktadır.

sözüm, askerliğini yapmak üzere 19. piyade tugayı'na katılacak olanlara:
kaçın!
arkanıza bakmadan kaçın!

yakın bir akrabam birliğin tuvaletinde kendini astı.
günde 24 saatin yaklaşık 20 saatini ayakta geçirirsiniz.
bütün bunların yanında, gece 3-5 nöbetine giderken, kaz dağları'nın destansı soğuk rüzgarı (yörede 'çalılık rüzgarı' diye bilinir) çükünüzü içeri kaçırır, bokunuz donar.
özellikle 'yol devriye' nöbetinde lojmanların yanındaki yerde, soğuktan donmamak için kömür çuvallarına çarparsınız bedeninizi.
eldivenlerinizin soğuktan parçalandığına şahit olursunuz.
devriye subayı cipin içinden tekmil ve vukuat raporu isterken, camları bile açtırmaz soğuktan. sizi buğulanmış camların ardından seyreder.
cipin dışında siz varsınızdır. gece boyunca orada nöbet tutarken eğer ayakta hareketsiz beklerseniz, hakikaten donarak ölebilirsiniz.
kısa dönem erlere karşı astsubay-uzman çavuş kompleksinin zirvede olduğu yerlerden birisidir.
ege ordu'nun sürgün yerlerinden olarak bilinir.
salih zeki çolak döneminde disiplinin üst seviyede olduğu bir yerdi.

askerliğimin bitişi sonrası diğer dostlarımdan dinlediğim hikayeler, bazıları için askerlik denen şeyin ne kadar rahat olabildiğini öğretti bana.
19. piyade tugayı'nda size bu rahatlığın zerresini koklatmazlar.
-------------------------------------------------------------------------------------
önümüzdeki hafta bu tugaya gelecek 337. kısa dönem er ve erbaşlar; öncelikle tsk sizi bu tugaya uygun gördüyse şöyle bir şapkanızı çıkarın önünüze koyun. geçmişinize bir bakın. ne yaptım ben, neden ben? diye düşünün. evet sen biliyorsun o pürüzü. merak etme, hepiniz aynısınız. ama 5 küsür ayın sonunda gerçekten yeni bir hayata başlayacaksın...